OM LINA

“En röstkonstnär som ofta glädjer sin tidigare hembygd med unika tolkningar i skilda genrer.” - Motivering Pelle Molin stipendiet, 2017

 Jag är uppvuxen i vackra Sollefteå och bor sedan 10 år tillbaka i Göteborg med min fina familj där jag ägnar en stor del av mitt liv åt att musicera.
Jag har mina rötter i jazz- & countrymusiken och en förkärlek till vackra texter. Sedan min början i vokalkvartetten LEJA 1998 har jag varit verksam som sångerska och har gjort massa konserter, spelat på festivaler, sjungit på olika tillställningar, har varit med i föreställningar och körat bakom artister både på TV och på inspelningar.

Förutom att sjunga är jag också pianist, körledare och sångpedagog. Jag började att frilansa på heltid hösten 2017 och jag har många spännande saker på G som jag längtar efter att dela med mig utav.

Jag tycker mycket om att engagera mig i olika saker som gör världen till en lite bättre plats, det kan vara att sjunga idéellt för ett bra syfte, engagera mig i olika föreningar t.ex. i Musiker Mot Rasism, eller kämpa för att BB i Sollefteå ska få vara kvar.
Våren och sommaren 2018 jobbade jag som projektledare för Nipyran, en åtta dagars stadsfest i Sollefteå. Jag var bl.a. med att starta upp Sollefteås allra första pride i år, det var magiskt och något jag alltid kommer att bära med mig. Nu har jag hoppat på ytterligare ett år och ser fram emot ett år både med Nipyran och massa spelningar.

Nu önskar jag mig massa fina samarbeten framöver, så kontakta mig gärna om du har några spännande idéer eller vill boka mig för en spelning.

Hoppas vi ses!
/Lina

 

Foto: Tommy Engström

Kontakt

Lina Melander
Info@linamelander.com
0702-763678